Bakan Şimşek ve Bakan Kacır, Batman Teknokent Açılışını Gerçekleştirdi

Bilimsel çalışmaların uygulamaya aktarılması, ekonomik ve toplumsal faydaya dönüşmesi için gerekli ortamı sağlayan, araştırma, geliştirme ve yenilik aktivitelerinin odak merkezi olan, Üniversitemiz ile sanayi işbirliklerinin, girişimcilik ekosisteminin güçlenmesini sağlayan Üniversitemiz’in teknoloji geliştirme bölgesi; Batman Teknokent, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı tören ile açıldı.

6 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen törene Bakanların yanı sıra, Bakan Yardımcıları, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Program kurdele kesme töreni ile başlayıp, teknokent bünyesinde çalışmalar yapacak olan firmaların gezilmesinin ardından sona erdi.